Beyaz Geceler - Bir Hayalperestin Anıları, Fyodor Mihailoviç Dostoyevski e-pub indir



Öykünün Hayalperest anlatıcısı, Petersburg'un "beyaz geceler"inde sokaklarda dolaşırken, Nastenka adında bir genç kızla tanışır. Nastenka da Hayalperest kadar yalnızdır. İkinci buluşmalarında aralarında bir dostluk doğar; Nastenka, Hayalperestimize, kendi yaşam öyküsünü anlatır: Âşık olduğu bir genç adam bir yıl sonra ona geri döneceğini söyleyerek Moskova'ya gitmiş, ama aradan bir yıl geçmesine karşın tek bir mektup bile yazmamıştır. Bu arada, Hayalperestimiz de Nastenka'ya vurulduğunu fark eder, ama duygularını gizler.

Yalnızca 19. yüzyıl Rus edebiyatının değil, dünya edebiyatının en büyük yazarlarından Dostoyevski'nin 27 yaşında yazdığı Beyaz Geceler, sevecen, okuru sarıp sarmalayan, ama hüzünlü bir uzun öyküdür. Bir yanıyla romantik bir aşk üçgeninin, bir yanıyla da bir kişilik parçalanmasının öyküsüdür.

"Dört gecelik bir aşk hayali" diye tanımlanabilecek bu küçük başyapıtı, Sabri Gürses'in Rusça aslından yaptığı çeviriyle ve Dostoyevski ve yapıtı üstüne ayrıntılı incelemesi eşliğinde sunuyoruz.


İnce Kapak: 

Sayfa Sayısı: 100

Baskı Yılı: 2016

İndirmek için tıklayın


Compartilhar no Google+

Yorum Gönder

 
Copyright © 2018. PDF | E-PUB | E-KİTAP İNDİR-OKU - All Rights Reserved Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünüyorsanız, bize "efkeyti@gmail.com" adresinden İletişime geçilmesi halinde ilgili yönetmelikler çerçevesinde içerik kaldırılıp size dönüş yapılacaktır.

E-kitap indir

Kitap okumak... Ne güzel şey. Türkiyede kitap okuma oranı oldukça düşük. Bizim amacımız zaten kitap okuyan o az kitleye kaynak sağlamak. E-kitap okumak sizlere ne gibi avantaj sağlar? İlk olarak yığınla kitabı cebinize koyamazsınız. Ama indirdiğinizi kitaplar PDF yada e-pub kitap indir formatındaysa indirdiğiniz kitaplar her zaman yanınızda olacaktır. Kitap indirerek dilediğiniz yerde pdf kitap indir okuyabilirsiniz. ekitap indirmek tamamen ücretsizdir. Epub kitap indirmek size telefonda kitap okuma zevkini yaşatacktır. Dilerseniz pdf kitap indir seçeniğiyle bilgisayarınızda ya da tabletten kitap okuyabilirsiniz. E-Pub kitap indir - E-kitap indir - PDF kitap indir

Pdf kitap indir